ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ στους ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ


 Οι Αµπελώνες Μάρκου συµµετέχουν στο θεσµό «Ανοιχτές Πόρτες» και υποδέχονται τους φίλους του κρασιού σε µια διήµερη γιορτή γεύσεων και αρωµάτων του
Αττικού Αµπελώνα. Μετρώντας 150 χρόνια ιστορία στα µεσογείτικα αµπέλια και έχοντας ήδη περάσει τη σκυτάλη στην τέταρτη γενιά, οι Αµπελώνες Μάρκου, έχουν να διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες για την εξέλιξη του κρασιού στη χώρα µας.  
Με επίκεντρο την αγαπηµένη ποικιλία των ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΜΑΡΚΟΥ, το Σαββατιανό, στο οποίο έχουν αφιερωθεί 5 διαφορετικές ετικέτες και οινοποιήσεις, οι ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό καλώντας το να µυηθεί, να απολαύσει, να χαλαρώσει και να γνωρίσει τα κρασιά της αττικής γης σε µια γιορτινή ατµόσφαιρα.
Εκεί, φίλοι και συνεργάτες των ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΜΑΡΚΟΥ, ειδικοί της γαστρονοµίας και του κρασιού θα οδηγήσουν τους επισκέπτες σε ένα µαγικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων. Οι πόρτες του οινοποιείου θα είναι ανοιχτές δωρεάν και οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα κρασιά τους σε ειδικές τιμές.
Το Πρόγραµµα, ενδιαφέρον και πολύπλευρο, είναι το εξής:

Σάββατο 27 Μαϊου (11.00- 17.00) 11.00 – 19.00
Γευσιγνωσίες των κρασιών του οινοποιείου
Διαγωνισµοί µε δώρα – εκπλήξεις
Κυριακή 28 Μαϊου (11.00- 21.00)
 11.00 – 19.00 Γευσιγνωσίες των κρασιών του οινοποιείου 
12.30 -13.30 Savatiano Crash Test Master Class µε τον Σωτήρη Κόλλια DipWSET (Θα δοκιµαστούν 4 χρονιές Σαββατιανό (2013-2016) µαζί µε «Κλέφτες» χωρίς θειώδη 2009 και Σαββατιανό Fume 1998)
 15.30-16.30 Master Class Μαγειρικής -Ριζότο vs Κριθαρότο ! 
Οι σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος και Νίκος Φιλιππίδης θα µας µυήσουν στις οµοιότητες και διαφορές του ριζότου και του κριθαρότου ετοιµάζοντας µπροστά στους επισκέπτες δύο αγαπηµένες συνταγές: Ριζότο µε άγρια µανιτάρια και κριθαρότο µε γαρίδες. 
18.00 – 21.00 Wine Party! 
Ο dj Γιώργος Αργιτάκης, τα κρασιά των Αµπελώνων Μάρκου και το κέφι των καλεσµένων των ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΜΑΡΚΟΥ θα κλείσουν πανηγυρικά τις φετινές Ανοιχτές Πόρτες! 

Διαγωνισµοί µε δώρα – εκπλήξεις 

Για όσους πεινάσουν: Το Casero restaurant που βρίσκεται κοντά στο οινοποιείο κερνάει µία φιάλη Αµπελώνων Μάρκου ανά δύο άτοµα που θα γευµατίσουν εκεί! 

Σηµείωση: Για τη συµµετοχή στα master classes είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση.
 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αµπελώνες Μάρκου Διεύθυνση: 1ο χλµ. Παιανίας – Μαρκόπουλου | Παιανία Αττικής Τηλέφωνο: 210 66 44 711 
Ε-mail: info@markouwines.gr
Νεότερη Παλαιότερη